Redactie
Redactie Autosport 29 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Verstappen start op poleposition voor sprintrace GP België

Max Verstappen begint om 17.05 uur vanaf poleposition aan de sprintrace van de Grote Prijs van België. De regerend wereldkampioen reed zaterdag de beste tijd tijdens de zogenoemde sprint shootout (1.49,056).

Verstappen reed zijn snelste ronde op het moment dat het asfalt van het circuit van Spa-Francorchamps een beetje opgedroogd was. Vanwege overvloedige regenval begon de kwalificatie voor de sprintrace zo’n 35 minuten later.

Oscar Piastri kwam het dichtst in de buurt van de tijd van Verstappen. De Australiër van McLaren was slechts 11 duizendste van een seconde langzamer dan de kopman van Red Bull (1.49,067) Carlos Sainz liet in zijn Ferrari de derde tijd noteren (1.49,081). Sergio Pérez, de ploeggenoot van Verstappen bij Red Bull, stelde met een achtste tijd teleur: 1.49,961.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.