Redactie
Redactie Autosport 21 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Verstappen blijft binnen tijdens natte training voor Hongaarse Grote Prijs

Max Verstappen heeft tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Hongarije geen tijd genoteerd. De coureur van Red Bull nam vanwege de natte omstandigheden op de Hungaroring geen risico en bleef binnen in de garage.

Sergio Pérez crashte vroeg in de training. De ploeggenoot van Verstappen reed in de muur en zijn auto raakte daarbij flink beschadigd. Een takelwagen moest eraan te pas komen om de auto van Pérez van het circuit te halen. De Mexicaan bleef ongedeerd. Ook Carlos Sainz crashte in zijn Ferrari en zorgde daarmee voor een rode vlag.

George Russell reed in zijn Mercedes de beste tijd tijdens de eerste oefensessie (1.38,795), die nog onder droge omstandigheden begon. Oscar Piastri van McLaren klokte de tweede tijd (+0,359), voor Lance Stroll (+1,218).

De Vries

De Grote Prijs van Hongarije wordt de eerste race zonder Nyck de Vries. Hij is bij AlphaTauri vervangen door Daniel Ricciardo, die ook geen tijd wist neer te zetten op het natte circuit.

De race is zondag om 15.00 uur. Later op vrijdag volgt nog de tweede vrije training.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.