Redactie
Redactie Wielrennen 8 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Wielrenster Kata Blanka Vas verovert tweede ritzege voor SD Worx in Giro Donne

Wielrenster Kata Blanka Vas heeft de achtste etappe in de Giro Donne op haar naam geschreven en haar ploeg SD Worx daarmee de tweede ritzege bezorgd. De 21-jarige Hongaarse renster was na 125,7 kilometer tussen Nuoro en Sassari op Sardinië de snelste. Ze klopte de Amerikaanse Chloe Dygert en Liane Lippert uit Duitsland in de sprint.

Voor Vas is het de tweede ritzege dit jaar in de WorldTour. Ze won in juni de eerste etappe van de Ronde van Zwitserland. Daarna werd ze nog nationaal kampioene op de weg en in het tijdrijden. SD Worx won eerder een rit in de Giro Donne met Lorena Wiebes.

De roze leiderstrui van Annemiek van Vleuten kwam in de voorlaatste etappe van de Giro Donne niet in gevaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.