Redactie
Redactie Wielrennen 9 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Van Vleuten pakt winst in Giro d’Italia en blikt vooruit op Tour de France

Annemiek van Vleuten heeft in haar laatste jaar als wielerprof na de Vuelta Femenina ook de Giro d’Italia gewonnen. De renster van Movistar begon met een riante voorsprong op haar naaste belager Juliette Labous uit Frankrijk aan de negende en laatste etappe en zag haar leidende positie niet meer in gevaar komen. De rit, met na wat klimwerk een lange afdaling naar Olbia, werd gewonnen door de Italiaanse Chiara Consonni.

Het is de vierde keer dat Van Vleuten (40) de Italiaanse rittenkoers wint. Ze pakte dit jaar bovendien ook de eindzege in het punten- en bergklassement. Over twee weken begint ze als topfavoriet aan de Tour de France voor vrouwen, een wedstrijd die ze vorig jaar won.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.