Redactie
Redactie Wielrennen 13 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Mathieu van der Poel fit voor twaalfde etappe Tour de France

Mathieu van der Poel meldde zich donderdag met een beter gevoel aan de start van de twaalfde etappe van de Tour de France. “Ik heb mijn stem in ieder geval weer terug”, sprak de Nederlander van wielerploeg Alpecin-Deceuninck voor de camera van de NOS. Van der Poel (28) had een dag eerder interviews nog vermeden omdat hij gehinderd zou worden door een verkoudheid.

“Gisteren was echt geen goede dag”, vertelde Van der Poel. “Maar de ergste rit was de dag ervoor, in die hitte, naar Issoire. Ik had een paar slechte nachten, maar vannacht heb ik best oké geslapen. Ik denk dat er toch echt wel sprake was van een bacteriële infectie. Maar ik begin me beter te voelen.” Of dat in de rit van donderdag al tot uiting komt, kon hij niet zeggen. “Gisteren heb ik het rustig aan gedaan. Ik moet met verstand rijden, het hangt ervan af hoe ik me voel op de fiets.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.