Redactie
Redactie Zwemmen 28 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Marrit Steenbergen verovert brons op WK zwemmen in Japan

Zwemster Marrit Steenbergen heeft bij de wereldkampioenschappen in het Japanse Fukuoka brons veroverd op de 100 meter vrije slag. In de finale zwom de regerend Europees kampioene een tijd van 52,71.

De 23-jarige Friezin bezorgde Nederland hiermee de eerste medaille op het koningsnummer sinds het brons van Ranomi Kromowidjojo in 2013. Het goud in Fukuoka was voor de Australische Mollie O’Callaghan die in 52,16 aantikte. Siobhan Bernadette Haughey uit Hong Kong pakte met 52,49 zilver.

Steenbergen kwalificeerde zich donderdag met een persoonlijk record van 52,82 als snelste voor de finale. Ze plaatste zich in Fukuoka eerder voor de finale van de 200 meter wisselslag en 200 meter vrij en eindigde daarin respectievelijk als vijfde en zevende.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.