Redactie
Redactie Wielrennen 23 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Spaanse wielrenster Benito na val al uit Tour de France Femmes

De Spaanse wielrenster Mireia Benito heeft de Tour de France Femmes al in de eerste etappe moeten verlaten. De 26-jarige tijdritkampioene van haar land raakte van de weg en viel hard in een greppel. Op tv-beelden was te zien dat de renster van AG Insurance een nekbrace kreeg aangebracht en daarna per ambulance werd afgevoerd.

“Ze is bij bewustzijn en op weg naar het ziekenhuis”, meldde haar ploeg niet veel later. De verwondingen bleken uiteindelijk mee te vallen. Benito hield buiten een hersenschudding geen ernstige blessures over aan haar val. Ze mocht zondagavond het ziekenhuis verlaten en keert terug naar huis.

De Tour de France voor vrouwen begon zondag met een rit met start en finish in Clermont-Ferrand, die werd gewonnen door de Belgische Lotte Kopecky.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.