Redactie
Redactie Atletiek 18 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Hassan en Bol strijden zondag in Diamond League Londen

De Nederlandse atletieksterren Sifan Hassan en Femke Bol komen zondag allebei in actie in de Diamond League-meeting van Londen. Hassan loopt de 5000 meter en Bol gaat voor haar zoveelste zege op de 400 meter horden.

Hassan zal in Londen vooral azen op de olympische limiet, die op 14.52,00 staat. De regerend olympisch kampioene op deze afstand heeft het Europees record in bezit met 14.22,12. Ze is al verzekerd van deelname aan de WK volgende maand in Boedapest. Bol wil haar ongeslagen reeks op de 400 meter horden voortzetten. De Amersfoortse won al zestien keer op rij het nummer in de Diamond League.

Ook Maureen Koster (5000 meter) en Liemarvin Bonevacia (400 meter) verschijnen aan de start in het Olympisch Stadion.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.