Redactie
Redactie Tennis 9 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Roeblev vecht zich naar kwartfinales Wimbledon in vijfsettersduel

Tennisser Andrej Roeblev heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op Wimbledon. De als zevende geplaatste Rus won in de vierde ronde van Aleksandr Boeblik. Roeblev had daar tegen de Kazach wel vijf sets voor nodig, 7-5 6-3 6-7 (6) 6-7 (5) 6-4. De partij duurde 3 uur en 17 minuten.

Het is voor de eerste keer dat de 25-jarige Roeblev zich op het gras van Londen bij de laatste acht schaart. Vorig seizoen deed hij niet mee op Wimbledon, omdat de Russen er vanwege de oorlog met Oekraïne niet welkom waren. Roeblev verloor tegen Boeblik niet één keer zijn servicegame, maar leverde wel twee sets via de tiebreak in.

Eind juni had Boeblik in de finale van het grastoernooi van het Duitse Halle nog gewonnen van Roeblev. In de volgende ronde van Wimbledon neemt de Rus het op tegen de winnaar van de partij tussen Novak Djokovic en Hubert Hurkacz.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.