Redactie
Redactie Autosport 15 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Ricciardo vervangt De Vries bij AlphaTauri voor Grote Prijs Hongarije

Daniel Ricciardo springt over een week bij de Grote Prijs van Hongarije onbevangen in de Formule 1-auto van AlphaTauri. “Natuurlijk is het spannend, maar ik heb de afgelopen jaren al zoveel meegemaakt, dat ik niet bang ben voor wat er op mijn pad komt”, zegt de Australische autocoureur op de website de van de Formule 1.

Ricciardo werd afgelopen week verrassend aangewezen als vervanger van de Nederlander Nyck de Vries, die vanwege zijn tegenvallende resultaten na tien races aan de kant is geschoven bij AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull.

De 34-jarige Ricciardo maakte al in 2011 zijn debuut in de Formule 1. Hij beleefde zijn beste jaren van 2014 tot en met 2018 bij Red Bull, toen hij zeven grands prix won en twee keer als derde eindigde in het wereldkampioenschap. Hij moest vorig jaar zijn stoeltje bij McLaren afstaan aan landgenoot Oscar Piastri.

“Ze verwachten resultaten, goede prestaties, maar ik kan er pas iets zinnigs over zeggen als ik in de auto heb gezeten. Ik ben me ervan bewust dat de AlphaTauri zijn beperkingen heeft, maar als er balans is, kan ik er wel wat mee. Ik verwacht zeker niet dat ik langzaam van start ga”, aldus Ricciardo, die het afgelopen halfjaar als reserve fungeerde bij Red Bull en vorige week een bandentest deed in de Red Bull op het circuit van Silverstone. “Dat voelde al heel snel vertrouwd. Na een paar ronden wilde ik al sneller gaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.