Redactie
Redactie Autosport 26 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Red Bull richt vizier nu al op Formule 1-seizoen 2024

Red Bull verlegt halverwege het seizoen de aandacht al naar de ontwikkeling van de Formule 1-auto voor 2024. Volgens teambaas Christian Horner is dat nodig om te voorkomen dat Red Bull volgend jaar terugvalt vanwege “het aanzienlijke tekort’ aan tijd dat het team tot zijn beschikking heeft in de windtunnel.

“Met de beperking van de tijd die wij in de windtunnel hebben, moeten we onze keuzes maken en dus moeten we nu veel aandacht besteden aan volgend jaar om ervoor te zorgen dat we niet achteropraken”, zegt Horner tegen Sky Sports.

Als kampioen van 2022 heeft Red Bull van alle teams het minste aantal uren in de windtunnel beschikbaar. Zo zijn de regels. Daar is de straf nog bovenop gekomen die Red Bull kreeg voor het overschrijden van het budgetplafond in 2022. Behalve een miljoenenboete werd ook de tijd in de windtunnel teruggebracht. “De hoeveelheid runs die wij per week mogen doen in de windtunnel, is aanzienlijk minder dan die van de andere teams. Dus moeten we heel selectief zijn”, aldus Horner.

Red Bull introduceerde afgelopen weekeinde bij de Grote Prijs van Hongarije een stevige update aan aerodynamica. Het kwam er in de trainingen en kwalificatie nog niet zo uit, maar in de race was Verstappen onnavolgbaar. Hij won met een voorsprong van 33 seconden op nummer 2 Lando Norris en boekte zijn negende zege van het seizoen. Na elf races leidt hij het kampioenschap met 281 punten, 110 meer dan zijn teamgenoot Sergio Pérez, de nummer 2 in de WK-stand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.