Redactie
Redactie Wielrennen 26 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

UCI schorst Poolse wielrenner Maciejuk na veroorzaken valpartij Ronde van Vlaanderen

De internationale wielerunie UCI heeft de Poolse wielrenner Filip Maciejuk een schorsing van 30 dagen opgelegd. De renner van Bahrain-Victorious wordt gestraft voor zijn onhandige manoeuvre waardoor hij begin april een massale valpartij in de Ronde van Vlaanderen veroorzaakte.

Maciejuk (23) reed op een strook naast het asfalt die overging in gras, dat onder water stond. Hij stuurde daarop naar rechts en belandde midden in voorste rij van het peloton, waar de Belg Tim Wellens de eerste renner was die onderuit ging. Er volgden er zeker dertig.

De Pool werd door de jury uit de Ronde van Vlaanderen gezet. De geschrokken Maciejuk bood niet veel later via Twitter zijn excuses aan. “Het spijt me enorm dat ik een fout heb gemaakt en een valpartij heb veroorzaakt. Ik hoop dat alle betrokken renners in goede gezondheid zijn. Dit had niet mogen gebeuren, het was een enorme inschattingsfout van mij”, schreef Maciejuk. “Ik kan alleen maar excuses aanbieden en hiervan leren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.