Redactie
Redactie Wielrennen 20 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Eenkhoorn grijpt net naast zege in achttiende etappe Tour de France

Pascal Eenkhoorn baalde dat hij in de achttiende etappe van de Tour de France net naast de zege had gegrepen. De 26-jarige wielrenner van Lotto Dstny verloor de sprint van vier vluchters vlak voor het aanstormende peloton van de Deen Kasper Asgreen. “Deze sprint lag mij ook perfect, maar hij was sneller. Ik kwam er niet overheen, dat is balen”, zei Eenkhoorn. “Uiteindelijk is het net niet.”

De wielrenner miste aanvankelijk de vlucht van de dag, maar was met een late aanval toch naar de drie koplopers, onder wie ploeggenoot Victor Campenaerts, gesprongen. “Van tevoren had ik niet verwacht dat ze zo snel zouden wegrijden. Ik voelde me nog heel goed dus sprong ik er naartoe. Vanaf toen hebben we vol gereden.”

Eenkhoorn bedankte na afloop Campenaerts die hard doortrok in de slotkilometers. ‘Als je ziet wat hij voor me doet. Ik liet in de laatste kilometer bewust een gat zodat ik in de laatste positie zat. Ik wist dat Asgreen waarschijnlijk de snelste was. De sprint was man tegen man. Asgreen reed een wereldsprint.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.