Redactie
Redactie Watersport 14 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Lambriex en Van de Werken pakken leiding op olympische testwedstrijd zeilen

Zeilers Bart Lambriex en Floris van de Werken hebben bij een olympische testwedstrijd in Marseille de leiding genomen in de 49er-klasse. De Nederlanders behaalden vrijdag drie overwinningen op een rij en stegen daardoor van de vierde naar de eerste plaats. Lambriex en Van de Werken hebben 20 punten voorsprong op de Kroatische broers Sime en Mihovil Fantela en 22 punten op het Nieuw-Zeelandse duo Isaac McHardie and William McKenzie.

“We hadden goede starts, zaten aan de goede kant van de baan en hadden prima snelheid. Maar ja, we lagen ook echt aan de goede kant van de wind”, aldus Van de Werken. “Zo gaat het helaas niet elke dag, dat realiseren we ons heel goed. Er komen ook moeilijkere dagen, dat je wat moeilijker van de lijn komt of andere fouten maakt. Vandaag was een exceptioneel goede dag. Daar kun je maar beter van genieten.”

Zeilsters Odile van Aanholt en Annette Duetz hadden in de 49’erFX-klasse een rustdag. Ook zij gaan bij de olympische testwedstrijd aan de leiding.

Bouwmeester

Kitefoiler Annelous Lammerts strandde in de halve finales en eindigde als zesde. Laila van der Meer en Bjarne Bouwer, die uitkomen in de Multi-hull, nemen na negen races de zevende plek in in de Nacra17-klasse.

Duko Bos plaatste zich in de Ilca 7-klasse als achtste voor de medalrace. Windfoiler Huig-Jan Tak klom na twaalf races naar de zevende positie. Bij de vrouwen staat Sara Wennekes in die klasse op de vijfde plek na twaalf races.

Eerder op vrijdag verzekerde Marit Bouwmeester zich, met alleen de medaillerace nog te gaan, al van het goud in de Ilca 6-klasse.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.