Redactie
Redactie Wielrennen 28 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Emma Norsgaard triomfeert in zesde etappe Tour de France Femmes

Wielrenster Emma Norsgaard heeft de zesde etappe van de Tour de France Femmes op haar naam geschreven. De 24-jarige Deense van Movistar bleef na 122,1 kilometer tussen Albi en Blagnac het aanstormende peloton nipt voor. Charlotte Kool eindigde als tweede voor geletruidraagster Lotte Kopecky uit België. Marianne Vos werd vierde.

Norsgaard, teamgenote van Annemiek van Vleuten bij de Spaanse ploeg, zat met de Spaanse Sandra Alonso en de Poolse Agnieszka Skalniak-Sójka de hele dag in de kopgroep. Met een ultieme versnelling in Blagnac bleef ze de sprintsters voor.

Kopecky start zaterdag in de zevende etappe opnieuw in de gele trui.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.