Redactie
Redactie Autosport 27 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Lando Norris betuigt spijt na schade aan Verstappen’s winnaarstrofee

Formule 1-coureur Lando Norris heeft alsnog zijn verontschuldigingen gemaakt voor het vernielen van de winnaarstrofee van Max Verstappen na de Grote Prijs van Hongarije van afgelopen zondag. De Brit van McLaren, die de champagne mocht ontkurken omdat hij als tweede was gefinisht, stootte bij de huldiging de bokaal van het podium. De trofee raakte daardoor zwaar beschadigd.

Norris en Verstappen deden na afloop in de persconferentie wat lacherig over het incident, maar in aanloop naar de Grote Prijs van Belgiƫ toonde de Brit zich schuldbewust. Hij was er inmiddels van op de hoogte gebracht dat de trofee een stukje Hongaars ambachtswerk was ter waarde van 45.000 euro. Er was zes maanden aan gewerkt.

“Ik heb er grapjes over gemaakt en dat had ik beter niet kunnen doen. Het spijt me oprecht”, zei Norris tegen de verzamelde media op het circuit van Spa-Francorchamps. “Het was uiteraard niet mijn bedoeling om de trofee kapot te maken, omdat ik weet hoeveel het betekent voor de Hongaren en hun cultuur. Ik voel me er slecht over.”

Verstappen zei dat de beschadigde trofee zich momenteel bevindt in de fabriek van Red Bull in het Engelse Milton Keynes. “Die trofee is niet van mij maar van het team. We krijgen een nieuwe, dus dat komt goed”, meldde hij op de website verstappen.com.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.