Redactie
Redactie Zwemmen 14 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Synchroonzwemsters De Brouwer naar finale WK technische uitvoering in Japan

Synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer hebben zich bij de WK zwemmen in het Japanse Fukuoka geplaatst voor de finale van de technische uitvoering. Het koppel gaat met een score van 259,9635 punten als vierde door naar de eindstrijd.

De Chinese tweelingzussen Liuyi en Qianyi Wang behaalden in de voorronde 280,3334 punten en waren daarmee verreweg het beste. De finale van de technische uitvoering staat zondag op het programma.

Het is voor het eerst sinds de Olympische Spelen van Tokio in 2021 dat de 24-jarige tweelingzussen De Brouwer weer samen in wedstrijdverband in actie komen. Noortje de Brouwer was lange tijd uit de roulatie door een schouderoperatie en de daaropvolgende revalidatie. Bregje de Brouwer vormde toen een duo met Marloes Steenbeek. Op de Europese Spelen in het Poolse Krakau vorige maand behaalde dat duo zilver bij de technische uitvoering.

Steenbeek en Bregje de Brouwer komen bij de WK wel als koppel in actie in de vrije kür. De voorronde daarvan is op 18 juli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.