Redactie
Redactie Atletiek 28 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

N’ketia Seedo grijpt goud op 100 meter tijdens NK atletiek in Breda

N’ketia Seedo heeft bij de NK atletiek in Breda de titel veroverd op de 100 meter. Ze spurtte in de finale naar het goud in 11,21. Tasa Jiya greep het zilver in 11,35 en Lieke Klaver behaalde het brons in 11,36.

Seedo kroonde zich eerder deze maand tot Europees kampioen onder 23 jaar. Ze is de opvolger van Dafne Schippers, die vorig jaar voor de zevende keer kampioene werd op de 100 meter, maar dit jaar nog niet in actie is gekomen op de atletiekbaan.

Klaver had zich eerder op de dag verrassend als snelste geplaatst voor de finale met een tijd van 11,33. Zij maakte een uitstapje naar de afstand die ze zelden loopt. Haar beste afstand is de 400 meter. De Enkhuizense doorbrak dit seizoen de magische barrière van 50 seconden met een tijd van 49,81 eerder deze maand bij de Diamond League in Chorzow.

Raphael Bouju prolongeerde zijn Nederlandse titel op de 100 meter bij de mannen. Hij klokte 10,15 in de finale en was 0,03 seconde sneller dan Taymir Burnet, die het zilver pakte in 10,18. Hensley Paulina behaalde het brons in 10,37.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.