Redactie
Redactie Hockey 18 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

VS neemt Pro League plaats Nieuw-Zeeland in voor volgend hockeyseizoen

De hockeysters van Nieuw-Zeeland nemen volgend seizoen niet deel aan de Pro League. De Verenigde Staten nemen de vrijgekomen plaats in de landencompetitie in.

De baas van de Nieuw-Zeelandse hockeybond verwijst voor de afzegging naar de hoge reiskosten en het drukke schema, die de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs in het gedrang kunnen brengen. Na 2024 willen de ‘Black Sticks’ wel opnieuw toetreden tot de Pro League, wat alleen kan als ze de Hockey Nations Cup winnen.

Afgelopen seizoen eindigde Nieuw-Zeeland als voorlaatste, voor de VS. De Amerikaanse hockeysters zouden in principe degraderen, maar behouden nu hun plaats. Oranje won de afgelopen editie van het landentoernooi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.