Redactie
Redactie Wielrennen 18 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Vingegaard en Pogacar strijden verder in spannende individuele tijdrit in de Alpen

De nek-aan-nek-race tussen Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar om de eindzege in de Ronde van Frankrijk gaat verder met een individuele tijdrit over 22,4 kilometer van Passy naar Combloux door de Alpen. Na een rustdag zal de korte maar steile Côte de Domancy vlak voor de finish de renners de meeste angst inboezemen.

Die klim is 2,5 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van ruim 9 procent. Daarna loopt de weg nog 3,5 kilometer omhoog richting de finish. Vingegaard, de Deense kopman van Jumbo-Visma, start weer in de gele leiderstrui. Hij verdedigt een voorsprong van slechts 10 seconden op zijn grote Sloveense concurrent van UAE Team Emirates.

Michael Mørkøv begint om 13.05 als eerste aan de race tegen de klok. Vingegaard komt naar verwachting rond 17.35 uur als laatste over de finish.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.