Redactie
Redactie Waterpolo 18 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Waterpolosters vernederen Kazachstan met 30-2 op WK in Fukuoka

De Nederlandse waterpolosters hebben op het WK de tweede poulewedstrijd met groot vertoon van macht gewonnen. Kazachstan werd met liefst 30-2 gedeclasseerd in Fukuoka. Na de eerste periode leidde Oranje al met 10-0.

Simone van de Kraats nam acht doelpunten voor haar rekening. Maxine Schaap kwam vijf keer tot scoren en Lieke Rogge en Lola Moolhuijzen beiden drie keer. De andere doelpunten kwamen op naam van Bente Rogge (2), Iris Wolves (2), Brigitte Sleeking (2), Marit van der Weijden (2), Maartje Keuning, Vivian Sevenich en Nina ten Broek. Opvallend detail is dat alle Nederlandse veldspeelsters voor een doelpunt tekenden.

Nederland was het WK begonnen met een zwaarbevochten zege op topland Spanje: 7-6. Donderdag sluit de ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis de poulefase af tegen Israël.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.