Redactie
Redactie Waterpolo 26 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Waterpolosters pakken als eerst Olympisch ticket na winst op Italië

Bondscoach Evangelos Doudesis prijst de instelling van de Nederlandse waterpolosters na de gewonnen halve finale van de WK waterpolo in het Japanse Fukuoka. Oranje versloeg Italië met 9-8 en pakte daarmee ook als eerste ploeg een ticket voor de Spelen van volgend jaar in Parijs.

“Het was echt superspannend. We hebben onze slechtste wedstrijd gespeeld sinds tijden, zeker in de aanval. Maar die wedstrijden maken je beter en mentaal sterker als je dan toch wint. Mentaal sterk waren wij vandaag. Dit is een team met karakter. Het liep vaak niet goed, maar dat maakte helemaal niet uit”, zei de uit Griekenland afkomstige trainer.

Doudesis is ook erg blij dat Nederland zich al voor de Spelen plaatste. “Dit is fantastisch. Het kwalificatieproces voor de Spelen is echt een super stressvolle ervaring. Het is nu al gelukt. Ik heb nooit gedacht dat we ons niet zouden kwalificeren, maar het is fijn dat het al binnen is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.