Redactie
Redactie Atletiek 30 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Nadine Broersen viert rentree met Nederlandse zevenkamp titel

Atlete Nadine Broersen heeft haar rentree op de meerkamp gevierd met de Nederlandse titel op de zevenkamp. De 33-jarige atlete uit Dongen noteerde met 6047 punten de hoogste score op de NK in Breda. Myke van de Wiel nam het zilver in ontvangst met 5721 punten. Sophia Mulder behaalde het brons met 5676 punten.

Broersen, de wereldkampioene op de vijfkamp van 2014, was er een jaar tussenuit vanwege haar zwangerschap. Na de geboorte van haar zoontje nam ze de trainingen weer serieus op. Ze deed deze zomer al wel wat wedstrijden op losse onderdelen, maar op de titelstrijd in Breda werkte ze voor het eerst weer een volledige zevenkamp af.

Het was niet het sterkste deelnemersveld, want Anouk Vetter (winnares olympisch- en WK-zilver), Emma Oosterwegel (winnares olympisch brons) en Sofie Dokter ontbraken. Met de 6047 punten bleef ze ook ver af van haar persoonlijk record van 6539 punten.

Broersen deed al drie keer mee aan de Olympische Spelen. In haar topjaar 2014 pakte ze bij de EK in Zürich zilver op de zevenkamp. Ze heeft in haar hoofd dat ze in 2024 voor de vierde keer wil meedoen aan de Olympische Spelen. “Parijs is ook nog steeds mijn doel”, zei ze na het behalen van haar eerste Nederlandse titel op de zevenkamp. “Maar het is absoluut niet gemakkelijk om topsport met het moeder zijn te combineren. Die kleine heeft gewoon de eerste prioriteit. Mijn herstel schiet daar wel wat bij in.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.