Redactie
Redactie Wielrennen 30 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Mohoric wint tweede etappe en pakt leiderstrui bij Ronde van Polen

Wielrenner Matej Mohoric heeft de tweede etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De 28-jarige Sloveen van Bahrain Victorious won na 202,9 kilometer tussen Leszno en Karpacz de sprint voor de Portugees João Almeida en de Pool Michal Kwiatkowski.

Mohoric, anderhalve week geleden nog winnaar van de negentiende etappe in de Tour de France, neemt met de zege ook de leiderstrui over van de Belg Tim Merlier. Die had een dag eerder de eerste rit gewonnen. De Ronde van Polen, een etappekoers in de WorldTour, duurt tot en met vrijdag.

Nadat de drie koplopers in het laatste lastige deel van de etappe waren teruggepakt begon een klein peloton met de klassementsrenners aan de steile slotklim in Karpacz. Sam Oomen versnelde maar het was de Pool Rafal Majka die een gat kon slaan op de stroken met een stijgingspercentage van 15 procent. Hij werd bijgehaald door de Belg Lennert Van Eetvelt, maar de twee konden niet voorop blijven in de slotkilometer. Mohoric had vervolgens de beste sprint.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.