Redactie
Redactie Wielrennen 9 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Michael Woods zegeviert in negende Tourrit op Puy de Dôme

De Canadees Michael Woods heeft de negende etappe van de Tour de France gewonnen. Het was een rit met aankomst op de Puy de Dôme, een roemruchte beklimming die voor het eerst sinds 1988 in het routeschema was opgenomen. De 36-jarige renner van de ploeg Israel – Premier Tech achterhaalde in de laatste kilometer de voorop rijdende Amerikaan Matteo Jorgenson. Beiden maakten eerder deel uit van een vroeg ontstane kopgroep.

Geletruidrager Jonas Vingegaard en de andere klassementsmannen reden op grote achterstand. In de kopgroep bevonden zich geen renners uit de top van het klassement.

De renners mogen maandag bijkomen op de eerste rustdag in deze Tour.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.