Redactie
Redactie Tennis 12 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Medvedev overwint Eubanks en bereikt halve finales Wimbledon

Daniil Medvedev staat in de halve finales van Wimbledon. De als derde geplaatste Rus had het moeilijk met de verrassend sterk presterende Amerikaan Christopher Eubanks, maar won wel. Medvedev maakte het verschil in de vijfde set: 6-4 1-6 4-6 7-6 (4) 6-1.

Het is voor het eerst dat Medvedev op Wimbledon bij de laatste vier zit. Voor een plek in de eindstrijd speelt hij vrijdag tegen de Spaanse nummer 1 Carlos Alcaraz of de Deen Holger Rune.

De relatief onbekende Eubanks kwam met een toernooizege op zak naar het grandslamtoernooi in Londen. De nummer 43 van de wereld pakte zijn eerste titel bij het grastoernooi in Mallorca. Hij debuteerde dit jaar op Wimbledon. In de vorige ronde schakelde hij de als vijfde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.