Redactie
Redactie Watersport 14 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Bouwmeester wint goud bij olympisch testevent zeilen in Marseille

Zeilster Marit Bouwmeester is met alleen de medaillerace nog te gaan al zeker van goud bij het olympisch testevent voor de kust van Marseille. Bouwmeester, uitkomend in de Ilca 6-klasse, heeft een voorsprong van 21 punten op olympisch kampioene Anne-Marie Rindom uit Denemarken. De Italiaanse Chiara Benini Floriani staat derde.

Bouwmeester won in Frankrijk één race en werd vier keer tweede. Met het goud in Marseille voldoet Bouwmeester tevens aan de eerste eis voor het bemachtigen van een olympisch ticket op naam. Daarvoor moest de zeilster bij de top drie eindigen tijdens het olympisch testevent.

De volgende stap in het olympische kwalificatieproces is het behalen van een plek bij de beste drie tijdens het WK in Den Haag. Als tijdens dat toernooi niemand van haar Nederlandse concurrentes in de top 10 eindigt, gaat het olympisch ticket naar Bouwmeester.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.