Redactie
Redactie Tennis 18 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Leo Borg boekt eerste overwinning op ATP-niveau in Bastad

De zoon van tennislegende Björn Borg, Leo Borg, heeft voor het eerst een wedstrijd op het hoogste niveau gewonnen. De Zweedse nummer 437 van de wereld was in de openingsronde van het ATP-toernooi van Bastad met 7-6 (5) 6-3 te sterk voor zijn landgenoot Elias Ymer.

Leo Borg heeft een wildcard ontvangen voor het graveltoernooi, net als Ymer. Hij staat voor de derde keer in het hoofdtoernooi van een ATP-evenement. In het verleden kreeg hij ook twee keer een wildcard voor het indoortoernooi van Stockholm.

Björn Borg, 67 jaar oud inmiddels, won in zijn loopbaan elf grandslamtitels. De voormalig nummer 1 van de wereld was zes keer de beste op Roland Garros en vijf keer op Wimbledon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.