Redactie
Redactie Wielrennen 19 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Jumbo-Visma start in Tour de France Femmes op jacht naar etappezeges

Jumbo-Visma begint aan de Tour de France Femmes met Marianne Vos en Nederlands kampioene tijdrijden Riejanne Markus. De ploeg gaat op jacht naar etappezeges en wil kijken hoe ver Markus kan komen in het algemeen klassement.

De twee wielrensters krijgen de steun van de Amerikaanse Coryn Labecki, de Britse Anna Henderson en de Nederlandse wielrensters Eva van Agt, Amber Kraak en Karlijn Swinkels. De Ronde van Frankrijk voor de wielrensters start zondag in Clermont-Ferrand en eindigt op 30 juli met een tijdrit in Pau. Vorig jaar won Jumbo-Visma twee etappes met Vos die ook de groene puntentrui veroverde.

“Het parcours wijkt nogal af van dat van de vorige editie, maar ook dit jaar zien we weer een hoop kansen”, zegt ploegleider Carmen Small. “Ons grootste doel is het najagen van etappezeges. Daarnaast willen we met Riejanne zien hoever zij kan geraken in het algemeen klassement. Als zij iedere dag gefocust en alert blijft en iets moois kan uitrichten in de tijdrit, dan is een goed klassement mogelijk.”

De 28-jarige Markus eindigde vorig jaar twaalfde in het eindklassement. “Dit jaar is een etappezege mijn grootste doel”, kijkt ze vooruit. “Dat wordt op dit niveau uiteraard heel lastig. Ik kijk erg uit naar de tijdrit, niet in de laatste plaats omdat ik daar mag starten in de nationale driekleur. Ik hoop in de rit tegen de klok mijn ambities kracht te kunnen bijzetten. We zien vanzelf of er een kort klassement inzit. Een toptienklassering zou al heel mooi zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.