Redactie
Redactie Wielrennen 22 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Italiaanse junior wielrenner Venzo overlijdt na zware val in Ronde van Oostenrijk

De 17-jarige Italiaanse wielrenner Jacopo Venzo is overleden nadat hij vrijdag zwaar ten val was gekomen in de Ronde van Oostenrijk voor junioren. Dat gebeurde in het tweede gedeelte van de eerste etappe. De rittenkoers werd zaterdag niet meer hervat.

Venzo viel bij de afdaling van de Mistelbacher Berg. “Diep geschokt moeten we meedelen dat de Italiaanse jonge atleet die gisteren ten val kwam, ondanks alle inspanningen van de artsen bezweken is aan zijn verwondingen”, liet de organisatie weten. “Onze gedachten gaan uit naar de naasten, begeleiders en collega’s.”

“Met tranen in onze ogen en een gebroken hart delen we mee dat onze junior Jacopo Venzo ons heeft verlaten”, meldde Campana Imballagi-Geo & Tex-Trentino, de wielerploeg waarvoor Venzo uitkwam. “Ciao Jacopo, bedankt voor de fijne momenten samen. Je kunt je niet voorstellen hoeveel we je zullen missen.”

In juni overleed de Zwitserse wielerprof Gino Mäder aan de gevolgen van een val in de Ronde van Zwitserland. Het leidde tot discussies over de veiligheid binnen de wielersport.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.