Redactie
Redactie Atletiek 23 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Femke Bol verpulvert Europees record op 400 meter horden in Londen

Femke Bol slaagde er in een vol olympisch stadion van Londen in om voor het eerst onder de 52 seconden te lopen op de 400 meter horden. Ze dook met 51,45 ruim onder de 52,03, waarmee ze twee jaar geleden brons veroverde op de Olympische Spelen in Tokio.”Dit stadion is echt bizar, ik heb mijn hele leven ervan gedroomd hier te lopen. Die Britten leven zo met je mee”, zei de 23-jarige atlete uit Amersfoort na afloop bij de NOS. “Ik hoopte al heel lang onder die 52 seconden te lopen en voelde ook dat het kon. Nu heb ik het gedaan in een sfeer die het nog specialer maakt.”

De 51,45 is een Europees record en de derde tijd ooit gelopen. Alleen olympisch kampioene Sydney McLaughlin was twee keer sneller. De Amerikaanse heeft ook met 50,68 seconden het wereldrecord in bezit. Het was bovendien de zeventiende zege op rij voor Bol op de 400 meter horden in de Diamond League.

Bol was in de race zoals het hele seizoen al het geval is, onnavolgbaar voor haar concurrenten. Ze kwam met meer dan 2 seconden voorsprong op de nummer 2 over de finish. “Een race kan bijna nooit perfect aanvoelen en ook nu vond ik sommige hordepassages niet goed gaan, maar ik voelde me nog supersterk op het laatste stuk.”

Goud op de WK in Boedapest, volgende maand, is het grote doel van deze zomer. Bol heeft al olympisch brons, mondiaal zilver en Europees goud, maar de wereldtitel ontbreekt nog. “Ik wil er op de WK een geweldige show van maken en hoop dat ik dan nog beter in vorm ben. Er is altijd ruimte om te verbeteren, maar voor nu ga ik hiervan genieten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.