Redactie
Redactie Wielrennen 15 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Wielerploeg Lotto Dstny geïrriteerd na opgeven Australiër Caleb Ewan in Tour

Het uitvallen van de Australiër Caleb Ewan in de Tour de France leidde tot irritatie bij het management van wielerploeg Lotto Dstny. Teambaas Stéphane Heulot sprak zijn twijfels uit over de instelling van de sprinter. “Walgelijk om zo te spreken over een wielrenner die zijn ploeg de afgelopen jaren zo veel gegeven heeft”, vond zijn zaakwaarnemer Jason Baker.

Ewan, in het verleden vijf keer winnaar van een etappe, werd vroeg in de Tour een keer tweede en een keer derde, maar kwam er daarna in de massasprints niet meer aan te pas. Vrijdag gaf hij op na een paar dagen van afzien achter het peloton. “Een renner heeft plichten en niet alleen rechten. We mogen wat meer toewijding van hem verwachten”, mopperde Heulot bij tv-zender Sporza. “Deze Tour de France is een weerspiegeling van wat hij dit seizoen en vorig jaar heeft laten zien.”

“Ik heb twee keer met Caleb gesproken”, zei Baker bij Cycling Weekly. “Hij is er behoorlijk kapot van. Het is bijzonder teleurstellend. Bij de ploeg spreken ze over de ‘mindset’ van Caleb. Het is heel gevaarlijk om iemands geestelijke gezondheid op zo’n manier in twijfel te trekken. Heulot is Caleb zijn excuses verschuldigd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.