Redactie
Redactie Tennis 14 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Djokovic verslaat Sinner en bereikt Wimbledon-finale

Novak Djokovic heeft zich ten koste van Jannik Sinner geplaatst voor de finale van Wimbledon. De Serviër won ditmaal in drie sets van de Italiaan, die hem vorig jaar nog tot een vijfsetter had gedwongen: 6-3 6-4 7-6 (4). De 36-jarige Djokovic, die in de derde set twee setpunten wegwerkte, is nu nog maar één zege verwijderd van zijn 24e grandslamtitel.

In de finale neemt de nummer 2 van de wereld het op tegen de winnaar van de partij tussen de Spanjaard Carlos Alcaraz en de Rus Daniil Medvedev.

Vorig jaar troffen Djokovic en Sinner elkaar in de kwartfinales van Wimbledon. Djokovic maakte toen een achterstand van 2-0 in sets ongedaan. Het was de derde ontmoeting tussen de twee en Djokovic leidt onderling met 3-0.

Op 7 juli 2013 verloor Djokovic, die aast op zijn vijfde titel op een rij in Londen, voor het laatst een wedstrijd op de hoofdbaan van Wimbledon. Hij moest toen in de finale zijn meerdere erkennen in Andy Murray.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.