Redactie
Redactie Tennis 8 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Djokovic behaalt derde Wimbledon-overwinning, verslaat Wawrinka in drie sets

Novak Djokovic heeft ook zijn derde partij op Wimbledon gewonnen. De Serviër, de nummer 2 van de wereld, versloeg de Zwitser Stan Wawrinka. Dat deed hij in drie sets, 6-3 6-1 7-6 (5). In Londen is Djokovic op jacht naar zijn 24e grandslamtitel. Hij won Wimbledon al zeven keer.

Even leek het erop dat Wawrinka in de derde set de spanning terug zou brengen. Hij leidde in de tiebreak met 3-5. Daarna sloeg de favoriet echter vier punten op rij, waarmee hij ook zijn eerste matchpoint benutte.

Djokovic was aan het toernooi begonnen met een zege in drie sets op de Argentijn Pedro Cachín. Dat was zijn eerste wedstrijd op gras van dit seizoen. Sinds zijn zege in de finale op het gravel van Roland Garros, begin juni, had hij geen wedstrijd meer gespeeld.

In de tweede ronde op Wimbledon versloeg Djokovic de Australiër Jordan Thompson.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.