Redactie
Redactie Wielrennen 30 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Demi Vollering bekroont Tour de France Femmes met overwinning

Demi Vollering heeft zondag de Tour de France Femmes gewonnen. De 26-jarige renster van SD Worx had zaterdag de achtdaagse rittenkoers in feite al naar zich toegetrokken, maar moest de afsluitende tijdrit in Pau nog wel heelhuids zien door te komen. Dat lukte. Vollering werd tweede achter haar Zwitserse ploeggenote Marlen Reusser.

Vollering was zaterdag veruit de beste in de koninginnenrit naar de Col du Tourmalet. Met een aanval 5 kilometer onder de top liet ze Annemiek van Vleuten achter en passeerde ze niet veel later de voorop rijdende Poolse Katarzyna Niewiadoma. Met de ritwinst, haar eerste ooit in de Tour, nam ze de leiderstrui over van haar Belgische ploeggenote Lotte Kopecky.

Van Vleuten verspeelde op de slotdag nog haar podiumplaats met een tegenvallende tijdrit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.