Redactie
Redactie Wielrennen 26 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Vollering bijna-winnaar vierde etappe Tour de France Femmes

Demi Vollering dacht even dat ze de vierde etappe in de Tour de France Femmes had gewonnen, zei ze na afloop bij de NOS. “Ik zag niemand voor me en in de communicatie had ik niks gehoord, maar ik wist het niet zeker”, zei de kopvrouw van SD Worx, die op 1.11 minuut achterstand op winnares Yara Kastelijn als tweede de meet passeerde in Rodez en bijna haar armen omhoog stak.

Vollering deelde in de slotfase van de langste etappe van deze Tour, waarin aan het einde een aantal lastige klimmetjes zat, een plaagstootje uit aan titelverdediger Annemiek van Vleuten. Ze wist een paar seconden te winnen op haar grote rivale. “Het was een pijnlijke strijd. Ik bedoel, het was een lange etappe, heel zwaar. Slopend, dan merk je dat niemand echt het verschil kan maken. Uiteindelijk kon ik er in het laatste stukje van de finale voorbij”, zei Vollering, die in het algemeen klassement nu 8 seconden voorsprong heeft op Van Vleuten.

De Belgische Lotte Kopecky, ploeggenote van Vollering, behield de gele trui. “Ze reed vooral hard door als springplank voor mij, maar ze lieten haar begaan. Iedereen was gefocust op mij, dus dat was wel een beetje jammer. We hebben er het beste van gemaakt en kunnen tevreden zijn dat we de gele trui nog in bezit hebben”, aldus Vollering.

Van Vleuten sprak van een goede dag. “We hebben elkaar lekker getest en dat heeft mij uiteindelijk een paar seconden gekost. Ik hoop vooral dat de televisiekijkers zich een beetje hebben vermaakt met een mooie finale”, zei de renster, die in haar afscheidsjaar opnieuw mikt op de eindzege. “Deze etappe was ‘punchy’ en dat is niet helemaal mijn ding. Ik ben mijn ploeggenoten dankbaar dat ze me veilig en in controle door de etappe hebben geholpen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.