Redactie
Redactie Wielrennen 17 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Drie kopmannen op WK wielrennen met Vanthourenhout in Glasgow

De Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout neemt met Wout van Aert (Jumbo-Visma), Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en regerend wereldkampioen Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) drie kopmannen mee naar de WK wielrennen in Glasgow. Van Aert en Evenepoel rijden tevens de tijdrit in Schotland.

Van Aert en Philipsen rijden op dit moment de Tour de France. De Jumbo-renner, die in Frankrijk klassementsleider Jonas Vingegaard bijstaat, was zelf al een paar keer dicht bij ritwinst. Philipsen won al vier etappes en draagt de groene puntentrui. Veelwinnaar Evenepoel staat eind augustus aan de start van de Ronde van Spanje.

Naast Van Aert selecteerde Vanthourenhout ook de Jumbo-renners Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck. Victor Campenaerts en Frederik Frison (Lotto Dstny), Yves Lampaert (Soudal-Quick Step) en Jasper Stuyven (Lidl-Trek) maken de selectie compleet.

De WK wielrennen zijn van 3 tot 13 augustus in Glasgow. De wegrace voor mannen staat op 6 augustus op het programma, de tijdrit volgt vijf dagen later.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.