Redactie
Redactie Tennis 28 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Arantxa Rus naar finale Hamburg na winst op Saville

Tennisster Arantxa Rus staat in de finale van het toernooi van Hamburg. Ze was in de halve eindstrijd te sterk voor Daria Saville uit Australië: 2-6 6-3 6-1. In de finale neemt ze het op tegen de Duitse tiener Noma Noha Akugue.

De 32-jarige Rus is bezig met een opmars en staat op de 60e positie op de wereldranglijst, haar hoogste klassering ooit. Ze won deze zomer al drie toernooien en is toegelaten tot het hoofdtoernooi van de US Open. Ze miste dit seizoen wel de Australian Open en moest in de kwalificaties van Roland Garros en Wimbledon uitkomen.

Saville is de nummer 147 van de wereldranglijst. Ze tenniste tot 2021 onder haar meisjesnaam Gavrilova. De Australische, geboren in Rusland, was zes jaar geleden even de nummer 20 van de wereld. Rus had het eigenlijk alleen in de eerste set lastig met haar. Door de zege nestelt de beste tennisster van Nederland zich volgende week in de top 50 van de nieuwe wereldranglijst.

Noha Akugue was in de andere halve finale in twee sets te sterk voor Diana Sjnaider uit Rusland: 6-3 6-3. De 19-jarige Duitse is de nummer 207 van de wereldranglijst. Ze bereikte voor het eerst in haar carrière een finale op de WTA Tour.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.