Redactie
Redactie Atletiek 11 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Amsterdam Marathon bereikt recordaantal inschrijvingen drie maanden voor start

Ruim drie maanden voor de start van de 47e editie van de TCS Amsterdam Marathon zijn alle 45.000 startbewijzen vergeven. Nooit eerder werd de deelnemerslimiet voor de najaarsmarathon van sportorganisatie Le Champion zo snel bereikt.

Op zondag 15 oktober gaan 20.000 hardlopers van start voor de hele marathon, een recordaantal voor de koningsklasse van het evenement. De halve marathon trekt dit jaar opnieuw 20.000 deelnemers en 5000 deelnemers gaan de 8 kilometer lopen. Met meer dan 130 verschillende nationaliteiten aan de start is de marathon van Amsterdam volgens de organisatie het meest internationale sportevenement van Nederland.

Le Champion maakt binnenkort de eerste namen van het professionele deelnemersveld bekend. Het parcoursrecord van 2.03.39 stamt uit 2021 en staat op naam van de Ethiopiër Tamirat Tola.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.